Geschreven door 2:52 pm Featured, Wonen, Woonkamer

3 handige interieurtips voor een stijlvolle en sfeervolle inrichting 

Ga je binnenkort verhuizen of ben je van plan om je huidige woning een make-over te geven? Dan moet er vast ook iets aan het interieur veranderd worden. Het kopen van design meubels is echter niet genoeg om te creëren wat je voor ogen had. Alles moet wel goed op elkaar worden afgestemd. Door de verkeerde combinaties te maken, komen de meubels wellicht niet goed tot hun recht. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten, zodat het interieur volledig aan de wensen voldoet. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven we drie handige interieurtips.

Houd rekening met de grootte van de ruimte 


Ten eerste is het van belang om rekening te houden met de grootte van de ruimte. Plaats de ruimte in elk geval niet overvol. Hierdoor verlies je het ruimtelijke gevoel en oogt de kamer kleiner dan hij in werkelijkheid is. Bovendien is voldoende leefruimte essentieel voor het behoud van het wooncomfort.

Is de ruimte relatief klein? Zorg er dan voor dat je niet al te lompe meubels koopt en enkel een basis van essentiële meubels kiest. Zo voorkom je dat er onnodige ruimte in beslag wordt genomen. Meet de ruimte voordat je gaat kijken naar nieuwe meubels goed op. Kan je niet goed beoordelen hoe dit er straks in het echt uitziet? Leg dan eventueel kranten in de afmetingen van de meubels die je op het oog hebt. Dan zie je direct hoeveel loopruimte er in de kamer aanwezig blijft. 

Geef het interieur een persoonlijke touch 


Soms lijkt het alsof een interieur uit een woontijdschrift is komen wandelen. Hoewel het prachtig is om alles op elkaar af te stemmen en een bepaalde stijl volledig te volgen, kan dit er wel voor zorgen dat het interieur minder persoonlijk voelt. Als je je beperkt tot één stijl en de zogenaamde Pinterest afbeeldingen volledig volgt, dan kan een interieur eerder als een showroom dan een thuis gaan voelen. Wees daarom niet bang om af en toe buiten de lijntjes te kleuren en verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zo maak je de woning namelijk direct een stuk persoonlijker. 

Kies voor kwalitatieve meubels 


We letten tegenwoordig steeds meer op duurzaamheid. Als je dus nieuwe meubels nodig hebt, is het belangrijk om direct te investeren in kwaliteitsmeubels. Hiervan weet je zeker dat ze een lange levensduur hebben. Bovendien worden er vaak materialen gebruikt die minder kwalijk zijn voor het milieu. Ook tijdens het productieproces. Door te kiezen voor dergelijke meubels, draag jij dus eenvoudig je steentje bij aan het milieu. Bovendien lijkt het nu misschien een flinke investering, maar hoef je op de lange termijn minder snel meubels te kopen. Hierdoor bespaar je uiteindelijk dus juist geld. Als het dus even kan, is dit zeker de investering waard. 

Close