Geschreven door 1:44 pm Slaapkamer, Uitgelicht

3 Tips bij een kleine slaapkamer

Heb je een kleine slaapkamer maar wil je hier toch de ruimte optimaal benutten? Wij geven je in dit artikel drie handige tips die je kunt inzetten om in jouw slaapkamer ultieme efficiëntie te bereiken op het gebied van indeling.

Ga de hoogte in

Bij het inrichten van je slaapkamer nemen over het algemeen twee meubelstukken het meeste ruimte in beslag, namelijk het bed en de kledingkast. We kunnen daarom verreweg de meeste winst boeken door ons voornamelijk hierop te focussen.

Met een beperkt oppervlakte is het een goed idee om met je kledingkast of bed de hoogte in te gaan, net zoals bij een wolkenkrabber.

Laten we beginnen met de kledingkast.

Veel kledingkasten laten flink wat loze ruimte boven zich ongebruikt, een gemiste kans gezien je hier makkelijk extra kleding kwijt kunt. Bij een kleinere kamer raden we daarom altijd aan om voor een garderobekast te kiezen, deze hebben over het algemeen een kleiner oppervlak, maar zijn ook hoger. Garderobekasten worden over het algemeen vaak gebruikt in de gang of hal, maar kunnen in kleinere ruimtes ook zeker goed als kledingkast gebruikt worden.

Daarnaast kun je ook met je bed de hoogte in gaan, namelijk met een stapelbed of hoogslaper. Bij een hoogslaper heb je het voordeel dat je de ruimte eronder ook volledig kunt benutten, bijvoorbeeld door er een bureau neer te zetten. Dit scheelt enorm veel ruimte ten opzichte van een normaal bed.

Overweeg een slaapbank

Nu is een hoogslaper natuurlijk niet voor iedereen een gewilde oplossing, en zie je dat dit met name voor kinderen en studenten vaak wordt ingezet. We hebben echter nog een alternatief.

Een slaapbank is in Nederland een veelgebruikt meubelstuk in kleinere slaapkamers. Slaapbanken worden ook met name door jongeren veel gebruikt, maar tegenwoordig zien we de slaapbank ook steeds populairder worden in gezinswoningen.

Met name voor logeerkamers wordt er vaak voor een slaapbank gekozen. Op deze manier heb je het voordeel dat je in het dagelijks leven de kamer gewoon kunt gebruiken, en alleen het bed uitklapt als je logees op bezoek krijgt.

Kies voor planken als opbergruimte

Voor extra opbergruimte raden we aan om voor simpele planken te kiezen die je in de hoogte aan de muur kunt monteren. Op deze wijze kun je ook met je opbergruimte voor al je spullen naast kleding de hoogte ingaan.

Het voordeel van planken is dat je deze boven andere meubelstukken kunt plaatsen zonder dat ze ruimte op de vloer innemen. Heb je bijvoorbeeld nog een bureau in je kamer staan, dan kun je direct boven het bureau planken monteren om hier je kantoorspullen te bewaren, in plaats van een aparte ladekast te kopen.

Kijk op de site van Emob voor nog veel meer meubels en artikelen die je kunt inzetten bij een kleine slaapkamer.

Close