Geschreven door 1:13 pm Uncategorized

Zo geniet je nog meer van jouw eigen zwembad deze zomer

De zomer is eindelijk weer van start gegaan! In juni zijn we al op uitzonderlijk mooi zomerweer getrakteerd. Dat smaakt alleen nog maar naar meer. Met een eigen zwembad weet je in elk geval zeker dat de komende zomer in het teken staat van het water. Heerlijk om de kinderen weer volop te zien plonzen. Om zelf een verkoelende duik te nemen of te relaxen op het water. Een zwembad kan natuurlijk het hele jaar door gebruikt worden, maar in de zomer is het nog een tikkeltje fijner. Althans, dat hoop je. 


Als er nog veel aan het zwembad moet gebeuren, dan wordt het wel tijd om hier nu mee te beginnen. Zo weet je zeker dat je in de zomervakantie volop kunt genieten. Maar waar moet je aan denken voordat het zwemseizoen echt mag beginnen? Je leest het hier. 

Zwembad verder verbeteren 


Met een eigen zwembad ben je eigenlijk altijd wel bezig. Om het water in goede conditie te houden, moet je hier toch wel wekelijks wat onderhoud aan verrichten. Het zomerseizoen is ook gelijk een goed moment om te kijken naar de dingen die je nog mist. Zou je het zwembad nog verder kunnen verbeteren? Ga eens naar een zwembadspecialist en kijk wat er allemaal mogelijk is. 


Heb je nu bijvoorbeeld nog geen zwembadverlichting? Dan is dit wellicht een goede optie voor de zwoele zomeravonden. Zo kun je zelfs na het ondergaan van de zon nog heerlijk genieten van het zwembad. Bovendien ziet het er ook nog eens prachtig uit in de tuin. 

Denk ook aan het toevoegen van inflatables voor nóg meer zwemplezier. Hier kunnen de kinderen zich gegarandeerd uren mee vermaken. 

Controleer het zwemwater 

Nu de zomer weer is begonnen, is de kans ook groot dat er meer gezwommen gaat worden. Daarom is dit het moment om het zwemwater eens goed te controleren. Bekijk in elk geval de pH-waarden. Deze moeten tussen de 7,3 en 7,8 liggen. Zwem niet in water waar de waarden te hoog of juist te laag liggen. Bij een te lage pH-waarde neemt de kans op corrosie toe en bestaat het risico op huidirritatie na het zwemmen. Bij een te hoge pH-waarde kunnen gevaarlijke bacteriën hun kans grijpen. Bovendien kunnen er algen ontstaan. Dit zien we ook vaak gebeuren als het buiten erg warm is. Deze zijn te herkennen aan de groene kleur van het water. Het wordt niet aanbevolen om in dit water te zwemmen. 


Het is jouw verantwoordelijkheid om het zwemwater veilig en gezond te houden. Grijp dit moment dan ook aan om het water weer in optimale conditie te krijgen en investeer in de juiste chemicaliën en spullen om het water gedurende het hele seizoen schoon te houden. Zo voorkom je gezondheidsproblemen en komt het zwemplezier niet abrupt ten einde. 

Close