Geschreven door 1:56 pm Wonen

3 Tips bij de zoektocht naar de juiste huurwoning

In de huidige huizenmarkt kan het bijzonder lastig zijn om de juiste huurwoning te vinden. De economie is sterk, wat ertoe heeft geleid dat veel mensen een stap proberen te maken op de markt, zowel in de koop- als huurdelen van de woningmarkt.

Ben je zelf ook opzoek naar een nieuwe huurwoning, dan zijn de moeilijkheden misschien herkenbaar. Daarom geeft Woonlust je drie tips bij de zoektocht naar de juiste huurwoning.

1. Spreid je kansen

Voordat je bent begonnen aan je zoektocht, heb je waarschijnlijk een uitgebreid beeld gevormd van je ideale huurwoning. In de meeste gevallen is het echter een beter idee om breed te beginnen met je zoektocht.

De kans dat je een woning vindt die betaalbaar is en voldoet aan al je eisen is helaas niet altijd even groot. Kies liever voor een brede selectie en werk vanuit hier naar een kleinere selectie.

Bij de meeste huizensites kun je vrij uitgebreid je selectie aangeven, zodat dit geen problemen hoeft op te leveren.

2. Ga bij meerdere woningen langs

Heb je de mogelijkheid, probeer dan altijd bij meerdere woningen langs te gaan. Soms lijken woningen op een site mooier of juist minder mooi dan in werkelijkheid het geval is.

Door bij meerdere huurwoningen te gaan kijken kun je verschillende huizen met elkaar vergelijken en zo een betere, meer onderbouwde keuze maken.

Ook geeft het je een goede mogelijkheid om de omgeving te bekijken en te onderzoeken hoe het zit met gehorigheid en geluid van buitenaf. Dit kan soms een belangrijk punt van aandacht zijn, bijvoorbeeld bij woningen die langs een drukke weg liggen of in de buurt van kerktoren of andere gebouwen waar geluid vandaan kan komen.

3. Zoek in meerdere prijscategorieën

Probeer ook te zoeken onder je budget en ga niet persé voor de maximale huurprijs die je kunt betalen. Lang niet altijd zijn de huizen die het duurst voor jou zijn ook de beste.

Soms kun je een goede stap zetten zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. Ook hier geldt dat het goed is om in eerste instantie veel opties open te houden.

Soms is het ook mogelijk om te onderhandelen met de verhuurder, hoewel dit in populaire gebieden een stuk lastiger is over het algemeen.

Close