Geschreven door 2:10 pm Featured, Wonen

Drie zonwering opties voor ramen met bijzondere vormen

Zonnescherm zomer

Op warme dagen wil je de zon kunnen weren. Met wat meer schaduw in huis krijgt de zon minder snel de kans om het binnen op te warmen. In de warmte van de zomer kan een koel huis een heerlijke uitvalsbasis zijn. Als je ramen hebt in bijzondere vormen kan het een uitdaging zijn om de juiste zonwering te vinden.

Dat kun je op verschillende manieren aanpakken. Vaak hebben de manier van bevestigen en de mogelijkheden voor raamdecoratie op maat invloed op de geschikte zonwering opties voor lastige ramen. Bij inhuisplaza.nl kun je terecht voor een divers aanbod van zonwering en raamdecoratie van goede kwaliteit. Lees snel verder voor de drie tips.

Optie 1: Zonwering buiten de woning

Een eerste optie die misschien wel het meest eenvoudig is, is om voor zonwering te gaan die je buiten je woning kunt bevestigen. Zonneschermen monteer je bijvoorbeeld aan de muur van je woning boven je ramen. Als je ze uitklapt geven de schermen een fijne schaduw. Zo hoef je niet moeilijk te doen over het monteren van raamdecoratie in ramen met lastige vormen. Of je nu een rond raam, een draai- en kiepraam of een raam in een ander vorm hebt, met zonwering is dat geen enkel probleem.

Optie 2: Ga voor shutters

Ook shutters zijn geschikt voor ramen in onlogische vormen. Shutters zijn als raamdecoratie steeds populairder aan het worden. In veel woningen zie je ze terug. Vaak in houttinten, zwart, wit en soms ook in een kleur. Het feit dat je de shutters goed op maat kunt laten maken draagt bij aan de populariteit.

Optie 3: Plisse gordijnen

Met plisse gordijnen bepaal je op een eenvoudige manier hoeveel licht je in de woning wilt hebben. Het top down en bottom up systeem zorgt ervoor dat je in kunt stellen waar het gordijn zich op je raam bevindt. Zowel de bovenkant als de onderkant kun je verstellen. Een bijkomend voordeel is daarmee ook, dat je de mate van privacy goed kunt bepalen. Zet je plisse gordijn precies op de hoogte die je nodig hebt voor een gevoel van privacy.

Het is daarnaast eenvoudig om de plissé gordijnen toe te passen op ramen met moeilijke vormen. Je kunt de gordijnen makkelijk op kunststof kozijnen bevestigen. Het maakt daarbij niet uit of je dat bij een dakraam of draai- en kiepraam doet. Met plisse gordijnen kun je vele kanten op.

Close