Geschreven door 2:21 pm Featured, Wonen

3 Tips voor Meer Uitstraling van Jouw Interieur

Wil je meer uitstraling aan je interieur geven, dan is het belangrijk dat je met een aantal belangrijke punten rekening houdt. In dit artikel geven we je drie handige tips die in onze ogen fundamenteel zijn voor het creëren van een sfeervolle woning met uitstraling.

Gebruik nooit meer dan twee basiskleuren

Een veelgemaakte fout is het gebruik van veel verschillende kleuren bij de inrichting van je huis. De gedachtegang hierbij is vaak dat meer kleur ook direct voor meer sfeer zorgt, maar dit is in de praktijk vrijwel nooit het geval.

Het gebruik van meerdere kleuren zorgt er namelijk voor dat er chaos in je interieur ontstaat en er geen eenheid wordt gevormd door de verschillende meubelstukken en decoratieve elementen.

Door niet meer dan twee vaste basiskleuren te gebruiken zorg je juist wel voor deze eenheid. Vandaar dat Scandinavische interieurs door velen ook als zeer stijlvol worden ervaren, omdat deze vaak minimalisme niet alleen in het design, maar ook in het kleurgebruik toepassen.

Het gebruik van slechts twee basiskleuren zorgt voor veel uitstraling.

Kies voor natuurlijke materialen voor meubilair

Een trend die de laatste jaren weer toeneemt is het gebruik van meer natuurlijke materialen bij het kiezen van meubilair en decoratie. Wij juichen deze trend van harte toe, omdat het in onze ogen een simpele manier is om snel meer uitstraling aan je huis geven.

Met name de keuze voor houten meubelen is hierbij een goede zet. Hout heeft een zeer authentieke look en feel en is daarnaast ook erg functioneel. De keuze voor een onafgewerkte houten keukentafel bijvoorbeeld zal jouw keuken direct meer uitstraling geven.

Geef een persoonlijke twist aan je interieur

De twee bovenstaande tips geven je een goede houvast en vormen de basis, maar om echt een onvergetelijke indruk achter te laten is het belangrijk om ook een persoonlijke twist te geven aan je interieur.

De beste manier hiervoor is door de juiste decoratieve elementen toe te passen. De afgelopen tijd is het gebruik van geometrische vormen voor bijvoorbeeld schilderijen of spiegels erg populair geworden.

Zo zijn wij zelf bijvoorbeeld een grootliefhebber van hexagon wanddecoratie. Het voordeel van hexagons is dat je deze vormen modulair kunt plaatsen op basis van je eigen smaak. Zo kun je perfect een unieke en persoonlijke twist geven aan je interieur.

Zeker wanneer je het gebruik van geometrische wanddecoratie combineert met het gebruik van natuurlijke materialen in de rest van je inrichting creëer je een natuurlijke, maar ook zeer moderne look.

Met hexagon wanddecoratie kun je een persoonlijke twist geven aan je interieur.

Met deze drie tips zorg jij dus ook snel voor een authentiek interieur met uitstraling!

Close