Geschreven door 1:53 pm Badkamer, Uitgelicht

Zo haal je het meeste uit een kleine badkamer

Door de badkamer op de juiste manier in te richten en slim om te gaan met de ruimte die je hebt, kun je de badkamer ruimer laten ogen dan hij is en meer kwijt dan je misschien denkt.

Heb je een kleine badkamer, dan kan het lastig zijn om deze in te richten met de ruimte die je hebt. Een stapel handdoeken en wat toiletspullen en je hebt de meeste ruimte al gebruikt. Er zijn echter verschillende manieren waarop je meer kunt halen uit een kleine badkamer.

Door de badkamer op de juiste manier in te richten en slim om te gaan met de ruimte die je hebt, kun je de badkamer ruimer laten ogen dan hij is en meer kwijt dan je misschien denkt. Woonlust geeft je vijf tips!

1. Grote, lichte tegels

Door grote tegels te gebruiken op de grond en/of muur, oogt je badkamer ruimtelijker. Gebruik je kleine tegels, bijvoorbeeld mozaïek, dan ziet de badkamer er vaak juist wat kleiner uit.

Is de badkamer al klein, dan kan dit leiden tot een bijna claustrofobisch aanvoelen.

Hetzelfde geldt voor kleur: gebruik het liefst lichte kleuren, die ervoor zorgen dat de badkamer groter lijkt dan hij is. Donkere kleuren kunnen warmer aanvoelen, maar zorgen er bij kleine badkamers ook voor dat de badkamer krapper oogt.

2. Glazen douchewand

Kies waar mogelijk voor een glazen douchewand en liever niet een deur of wand waar je niet doorheen kunt kijken. Doe je dit wel, dan creëer je in feite een extra muur die je badkamer nog kleiner maakt.

Met een glazen wand blijf je de buitenmuren zien en maak je de badkamer niet kleiner dan nodig.

Let op: ook glazen wanden met een structuur die doorkijk lastiger maakt hebben een verkleinend effect op de ruimtelijkheid!

3. Hoge kasten en planken

Probeer hoge kasten en planken te gebruiken om het meeste te halen uit de hoogte van je badkamer. Hoewel de meeste badmeubels eerder breed dan hoog zijn, kunnen smalle, maar hoge kastjes de badkamer groter laten lijken.

Bovendien haal je op deze manier het meeste uit de ruimte van je badkamer. Bij groter badkamers is het niet perse noodzakelijk om ook het meeste uit de hoogte te halen, maar bij een kleine badkamer is het zonde om dit niet te gebruiken.

Gebruik plankjes om dezelfde reden als het gebruik van glazen wanden: je kunt de buitenmuur van de badkamer nog zien en verkleind de badkamer minimaal.

4. Meerdere spotjes

Gebruik liever meerdere spotjes voor de verlichting dan één lamp middenin de badkamer. Juist in een kleine badkamer is het belangrijk om egaal licht te hebben.

Met één lichtbron heb je waarschijnlijk rond de muren net wat minder licht. Dit verschil zorgt ervoor dat de badkamer kleiner oogt.

Met meerdere spotjes heb je een meer egaal licht, wat bijdraagt aan de ruimtelijkheid van de badkamer.

5. Niet teveel accessoires

Gebruik in een kleine badkamer niet teveel accessoires. Hoe meer spullen je in het zicht hebt staan, hoe drukker de ruimte oogt en hoe kleiner hij aanvoelt.

Het devies is dan ook: “less is more!”. Kies bijvoorbeeld voor een klein plantje en zet niet teveel spullen neer op de meubels en planken. Probeer zo mogelijk je toiletspullen in een lade te stoppen, om de badkamer zo open en vrij mogelijk te houden.

6. Kies voor een douchebad

Een badkamer is uiteraard niet compleet zonder een bad. Echter is het vaak onmogelijk om in een kleine badkamer zowel een bad als een douche te plaatsen. Een zeer goede optie hiervoor is een douchebad.

Hiermee combineer je een douce en een bad ineen en kun je zowel dagelijks douchen als af en toe genieten van een lekker bad. Perfect voor de badliefhebbers met een kleine badkamer onder ons.

Close