Geschreven door 11:20 am Uitgelicht, Wonen

Zorgeloos wonen met een VVE beheerder

Woon je in een appartementencomplex en ben je de huiseigenaar, dan ben je waarschijnlijk ook lid van een VVE. Een VVE is verantwoordelijk voor het wel en wee van het volledige complex, waarbij gemeenschappelijke belangen worden behartigd en zaken worden geregeld die betrekking hebben op gemeenschappelijke ruimtes en het pand als geheel.

Omdat de taken van een VVE veel omvattend zijn, wordt er vaak gekozen voor een externe partij die fungeert als VVE beheerder. Zo hoeven de bewoners zelf weinig bezig te zijn met het runnen van de VVE en worden de ingewikkelde taken uitgevoerd door een professionele partij met veel ervaring.

Een VVE beheerder kan verschillende taken op zich nemen.

Bestuurlijke functies

In de meeste gevallen gaat een VVE beheerder fungeren als de bestuurder van de VVE. Hierbij is de beheerder verantwoordelijk voor het maken van beslissingen, maar ook voor het organiseren van vergaderingen en het voorzitten van deze vergaderingen.,

De VVE beheerder heeft hier de rol van de leider die samen met de leden van de VVE beslissingen maakt waarmee de meerderheid het eens is, in het belang van de VVE.

Administratief beheer

Bij een VVE komen diverse administratieve taken kijken, zoals het bijhouden verzekeringen, bijhouden en opstellen van contracten, certificaten en opmaken van jaarverslagen.

Dit zijn taken die al met al veel tijd in beslag nemen en bovendien net moeten worden bijgehouden om kostbare fouten te voorkomen. Dit is bij uitstek een taak die vaak door een VVE beheerder wordt overgenomen, omdat de beheerder met veel ervaring en efficiënte systemen deze tijdrovende taken eenvoudig kan overnemen.

Financieel beheer

Financieel beheer houdt in dat de VVE beheerder onder meer begrotingen maakt, toezicht houdt op de naleving hiervan en ook plannen voor meerdere jaren maakt om er zeker van te zijn dat de VVE altijd voldoende geld heeft voor onderhoud en andere zaken.

Op deze manier wordt voorkomen dat de VVE in geldproblemen terecht kan komen, wat helaas niet ongebruikelijk is bij mismanagement van de VVE.

De VVE beheerder doet bovendien de boekhouding, zodat alle financiële zaken bij één partij ondergebracht zijn. Dit is ook voor de leden van de VVE prettig: er is één aanspreekpunt voor alles dat te maken heeft met de VVE.

Close