Geschreven door 11:08 am Uitgelicht, Werkplek, Wonen

3 Eenvoudige Tips voor Snellere Wifi in Huis

wifi thuis

Eén van de grootste ergernissen in veel huishoudens is slecht internet. Vandaag de dag kunnen we bijna niet meer zonder internet, en willen we het liefst op elke plek in huis snel en betrouwbaar internet hebben. Jij wil toch ook in de tuin, op zolder, in de badkamer en op de slaapkamer jouw favoriete films kunnen streamen? Met een paar eenvoudige tips zorg jij ervoor dat je overal in huis snelle wifi-verbinding hebt.

Controleer en verbeter je wifisignaal

Om overal in huis van een snelle internetverbinding te kunnen genieten, moet je ervoor zorgen dat je wifisignaal overal in huis sterk genoeg is. Er is een makkelijke manier om de kracht van je wifi in kaart te brengen en te verbeteren. Je kunt het signaal van je wifi controleren met KPN en de speciale wifi tuner die hiervoor ontwikkeld is. De wifi tuner geeft precies aan wat de kracht van jouw signaal is in elke ruimte van je huis, en na het beantwoorden van een aantal korte vragen krijg je concrete tips voorgeschoteld die jij kunt gebruiken om het signaal overal in huis te verbeteren.

Plaats je router op een goede plek

De router is het apparaat die het wifisignaal door je hele huis zal verzenden. Het is daarom belangrijk dat de router op een goede plek staat waar hij goed tot zijn recht komt. Zet bijvoorbeeld de router niet in een gesloten kast, maar kies voor een open plek. Daarnaast is het aan te raden om de router niet in de buurt van stoorzenders te zetten. Draadloze apparaten als een babyfoon, bluetooth speakers of draadloze telefoons kunnen het signaal namelijk ook verstoren.

Upgrade je router op tijd

De router die je gebruikt om het wifisignaal te verzenden is voorzien van firmware. Firmware is de software die staat geïnstalleerd op de routers. Regelmatig komt de fabrikant van de router met een update voor deze firmware, om daarmee prestaties van de router van hoge kwaliteit te houden of zelfs te verbeteren. Als je de firmware van de router update wanneer deze beschikbaar is, zorg je ervoor dat de router de beste prestaties kan leveren. Op die manier geniet jij van een optimaal wifisignaal, van de woonkamer tot de badkamer naar de zolder.

Close