Geschreven door 2:05 pm Verlichting

5 Creatieve manieren om LED-verlichting te gebruiken

Bij Woonlust zijn we groot fan van LED-verlichting. Met een goede reden natuurlijk. Je kunt er alle kanten mee op, het wordt niet zo warm als oudere lampsoorten, het gaat lang mee en gebruikt ook nog eens weinig energie.

Wat wil je nog meer?

Nou, dat je ook qua kleurgebruik en -intensiteit veel kunt doen. En ook dat is mogelijk met LED.

Woonlust geeft je vijf creatieve manieren om LED-verlichting te verwerken in je huis.

1. Onder meubilair

LED kun je in strips krijgen die je ergens kunt bevestigen uit he zicht. Een voorbeeld is onder de bank (als deze poten heeft). De strip is makkelijk aan te brengen en kan je in alle mogelijke kleuren krijgen (of verstellen, als je een luxere versie hebt).

Je creëert zo een moderne look in de avond, en kunt met warme kleuren ervoor zorgen dat het niet ten koste gaat van de gezelligheid of warmte in de kamer.

2. Meerdere lichtstroken

Door gebruik te maken van strips met een wit licht, kun je bijzondere vormen op de muur maken. Je kunt bijvoorbeeld een wirwar van horizontale of verticale strepen maken.

Door te kiezen voor een lamp met een lage intensiteit hoeft het licht niet storend te zijn, zelfs wanneer je er recht inkijkt, terwijl het wel een moderne sfeer brengt in de ruimte.

3. Onder trapleuning

Zorg voor stijlvolle trapverlichting door onder de leuning een ledstrip te installeren. Het biedt veiligheid in het donker, zonder dat je te maken krijgt met te felle verlichting waar je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat niet op zit te wachten.

Bovendien is het makkelijk aan te sluiten en kan je het aansluiten op een bewegingssensor. Nooit meer zoeken naar het knopje van de trapverlichting.

4. Sfeerverlichting

Een LED-lamp kun je in verstelbare kleuren krijgen, waarbij je met een apparaat (in luxe edities zelfs met een app) de kleur van het licht kunt aangeven.

Op deze wijze kun je eenvoudig prachtige sfeerverlichting aanbrengen op strategische plekken in je woonkamer.

Afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren kun je spelen met de kleur van het licht en zo altijd het ideale thuisgevoel creëren in de woon- of slaapkamer.

5. Doucheverlichting

LED is goed verkrijgbaar in waterdichte versies. Dit beidt mogelijkheden voor de natte kamers, en dan vooral de badkamer.

Heb je bijvoorbeeld een douchecabine, dan kun je op stijlvolle wijze LED-strips aanbrengen, zonder bang te hoeven zijn voor kortsluiting of een korte levensduur van je lamp.

Close