Geschreven door 6:18 pm Uitgelicht, Woonkamer

Zo kies je de juiste vloer

vloer

Je wilt een nieuwe vloer gaan leggen in je woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer of toilet. Alleen zijn er zoveel soorten vloeren waar je uit kunt kiezen, waardoor je niet zo goed weet wat voor vloer je nu moet bestellen. Kies je voor laminaat, tapijt of toch een betonvloer coating? Om de keuze wat makkelijker te maken leggen wij je in dit artikel uit wat de voor- en nadelen zijn van verschillende soorten vloeren.

Houten vloer

Veel mensen vinden een houten vloer ontzettend mooi. Het geeft sfeer en je creëert hiermee een natuurlijke uitstraling. Voor de keuken, badkamer of toilet is dit niet de ideale vloer, maar het kan wel heel mooi staan in je woonkamer. Ook gaan houten vloeren lang mee. Het nadeel van een houten vloer is dat het regelmatig onderhouden moet worden. Daarbij kan het hout op den duur ook gaan krimpen of uitzetten als gevolg van temperatuurverschillen. Om deze reden kun je een houten vloer ook niet combineren met vloerverwarming.

Laminaat

Laminaat is gemaakt van kunststof, maar meestal lijkt het op hout. Het is echter voordeliger dan een houten vloer en daarom kiezen veel mensen tegenwoordig hiervoor. Het is vrij eenvoudig te leggen en je kunt het combineren met vloerverwarming. Daarbij vergt het ook niet veel onderhoud. Helaas kun je beschadigingen niet zomaar wegwerken en daarom zul je op termijn wellicht de gehele vloer moeten vervangen. Ook is laminaat niet echt geluiddempend.ii8

Tapijt

Het fijne van een tapijtvloer is dat het lekker zacht en warm aanvoelt. Daarom wordt ook nog vaak voor deze vloer gekozen voor de slaapkamer. Wel is tapijt minder makkelijk schoon te houden. Het is daardoor zeker niet geschikt voor de keuken, badkamer of toilet en ook minder ideaal voor de woonkamer.

Gietvloer

Een gietvloer van https://www.betonlookvloer.nl/ is ideaal voor de keuken, de badkamer of het toilet, aangezien dit een waterdichte vloer is. Het geeft de ruimte een tijdloze look en het gaat erg lang mee. Ook kan een gietvloer worden gecombineerd met vloerverwarming Het leggen van een gietvloer neemt wel meerdere dagen in beslag, omdat de verschillende lagen lang moeten drogen. 

PVC

Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden, gaat lang mee en is geluiddempend. Deze vloer is ook geschikt voor vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor PVC, omdat het ook in allerlei kleuren en met verschillende dessins te verkrijgen is. Wel is het helaas niet de meest voordelige vloer en het is minder krasbestendig dan de meeste andere vloeren.

Close