Geschreven door 9:17 am Badkamer, Uitgelicht

5 Tips voor een moderne en stijlvolle badkamer

badkamer

Het (her)inrichten van een badkamer kan een bijzonder lastige opgave zijn. Met name in kleine badkamers moet je soms creatief zijn om de badkamer succesvol te verbouwen tot een nieuwe, moderne badkamer.

De badkamer vormt een belangrijk onderdeel van het echte thuisgevoel. Om je op weg te helpen, heeft Woonlust vijf handige tips om een moderne, maar ook praktische badkamer in te richten die zorgt voor optimaal wooncomfort.

1. Keuze voor sanitair

Het sanitair in de badkamer bepaalt grotendeels hoe de badkamer ingericht wordt. Het is niet altijd mogelijk om hiermee te schuiven, maar je kunt wel kiezen voor sanitair dat qua vorm en formaat goed past in het geheel.

Kies voor sanitair dat in ontwerp goed op elkaar aansluit. Denk hierbij aan de knoppen van de kranen en douche, maar ook kleurgebruik. Een eenduidige stijl zorgt voor een mooier geheel en daarmee een mooiere badkamer.

2. Spiegel met licht

Een mooie en moderne spiegel verbetert in één keer de uitstraling van je badkamer. Steeds populairder zijn spiegels die ogenschijnlijk voor de muur zweven: ze zitten niet verwerkt in de muur, maar hangen er iets voor.

Een mooie optie voor een moderne badkamer is een spiegel met ingebouwde verlichting, bijvoorbeeld net achter de rand van de spiegel. Ook kun je kiezen voor een spiegel waar verlichting in de voorzijde van de spiegel zit, maar niet zelden zorgt dit voor een te fel licht dat direct in de ogen schijnt.

3. LED spotjes

LED-verlichting gaat lang mee, verbruikt weinig stroom en is ontzettend veelzijdig. Je kunt LED spots in vrijwel iedere kleur en warmte krijgen. Bovendien kun je dimbare spotjes nemen. Zo kun je ook ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat comfortabel gebruik maken van de badkamer met gedimd licht.

Omdat een badkamer een natte ruimte is met een hogere luchtvochtigheid dan andere ruimtes, is het goed om te kiezen voor LED inbouwspots IP65. Een LED spot IP65 wil zeggen dat de spotjes bestand zijn tegen spot en water. Sterker nog, een IP65 lamp kan 30 minuten ondergedompeld zijn zonder kapot te gaan.

LED spotjes met de IP65-waarde zijn dus uitstekend voor badkamers en kunnen zelfs direct boven het bad of de douche gehangen worden, zonder dat dit schade aanricht.

4. Formaat tegels

Tegels zijn een grote sfeerbepaler in de badkamer. Daarbij is niet alleen de kleur belangrijk, maar ook het formaat.

Met name in kleine badkamers is het goed om te kiezen voor grote tegels. Kleine tegeltjes ogen drukker en laten de badkamer nog kleiner ogen dan ze zijn. Met grote tegels lijkt de badkamer daarentegen juist wat groter.

Op de muur is het gebruikelijk om te kiezen voor een formaat dat kleiner is dan de vloertegels.

5. Strakke lijnen

Wil je de badkamer modern en strak inrichten, dan zijn strakke, rechte lijnen belangrijk. Dit kun je terug laten komen in alle onderdelen van het interieur: van de tegels tot meubilair tot sanitair.

Dat wil niet zeggen dat afwijkende vormen niet passen, maar wees hiermee spaarzaam. Een goede optie is om een klein plantje neer te zetten dat breekt met de strakke lijnen en het interieur hierdoor iets meer een speels uiterlijk geeft.

Close