Geschreven door 6:40 pm Featured, Woonkamer

Houten vloer of gietvloer?

Een of meerdere kamers in je huis zijn toe aan renovatie. Nu wil je ook gelijk de vloer aanpakken, alleen vind je het lastig om te kiezen wat voor soort vloer je gaat leggen. Je hebt al wel wat vloeren bekeken, maar nu twijfel je nog tussen een houten vloer of een gietvloer van vg vloeren. Waar kun je het beste voor kiezen? In dit artikel maken wij een vergelijking.

Houten vloer

In veel huizen zien we nog steeds houten vloeren terug. In het verleden was dit ook vrijwel het enige soort vloer dat je kan leggen en inmiddels zijn houten vloeren nog steeds erg populair. Dat komt doordat ze een kamer een prachtige, natuurlijke uitstraling geven. Hierdoor voelt de kamer knusser en gezellig aan. Een houten vloer past dan ook heel goed bij een landelijke stijl.

Helaas heeft een houten vloer ook nadelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Daarbij kan hout gaan uitzetten of krimpen bij temperatuurverschillen. Daarom kun je een houten vloer ook niet combineren met vloerverwarming. Verder is een houten vloer niet geschikt voor de keuken, badkamer of toilet, aangezien het niet waterbestendig is.

Gietvloer

Een gietvloer van https://www.gietvloerbetonlook.nl/ is eigenlijk tijdloos, ook al geeft het een ruimte ook wel een moderne look. Het is zeer stevig materiaal dat lang meegaat. Daarbij is het materiaal waterbestendig, waardoor het een ideale vloer is voor de keuken, de badkamer of het toilet. Een gietvloer kun je tevens combineren met vloerverwarming.

Wel is een gietvloer niet altijd goed bestand tegen krassen en het kan na verloop van tijd gaan verkleuren. Dit kan je wel grotendeels voorkomen met een toplaag die verkleuring tegengaat en een krasbestendige toplaag. Verder isoleert een gietvloer het geluid niet en de aanbrengtijd is minstens vijf dagen.

Waar kun je het beste voor kiezen?

Misschien vind je het alsnog lastig om een keuze te maken. Toch is dit iets wat je zelf moet doen, aangezien van jouw voorkeuren afhangt welke vloer voor jou het beste is. Ga daarom voor jezelf na welke eigenschappen je het belangrijkst en kijk welke vloer hier het meeste van heeft. Bekijk de nadelen goed en bedenk of dit voor jou niet een te groot probleem is. En vraag jezelf ook af welk soort vloer het mooist staat in de desbetreffende kamer en welke stijl je wilt creëren.

Close