Geschreven door 6:35 pm Featured, Woonkamer

Dit moet je weten voordat je een gietvloer gaat leggen

Gietvloeren zijn tegenwoordig steeds meer in trek. Ze zijn er modern en toch tijdloos uit en ze hebben een lange levensduur. Misschien denk jij er ook wel over na om een gietvloer te leggen in een van de kamers van je woning. Wat moet je dan in ieder geval weten? In dit artikel vertellen we je alles over gietvloeren.

Voordelen van een gietvloer

Laten we eerst beginnen met de voordelen van een gietvloer, want dat zijn er veel. Het is ontzettend stevig materiaal, waardoor het ook lang meegaat. Daarnaast geeft een ruimte een mooie uitstraling die tijdloos is. Ook is een gietvloer van bijvoorbeeld epoxywinkel.nl ideaal om in de badkamer, het toilet of de keuken te plaatsen, omdat het materiaal waterbestendig is. Je kunt een gietvloer trouwens ook combineren met vloerverwarming, mocht je dat willen.

Vergeet de nadelen niet

Ondanks dat een gietvloer vele voordelen kent, moet je zeker niet de nadelen vergeten. Een belangrijk nadeel van een gietvloer is dat het laten leggen ongeveer vijf tot zeven dagen in beslag neemt. De lagen moeten tussendoor namelijk goed drogen. Hierdoor kun je de ruimte helaas ook niet gebruiken in de periode dat het gelegd wordt. Je zult dus even geduld moeten hebben, maar dan heb je wel wat!

Verder is een gietvloer van zichzelf niet goed bestand tegen krassen en het kan ook gaan verkleuren door het zonlicht. Dit kun je wel gemakkelijk voorkomen door toplagen aan te brengen die krasbestendig zijn en verkleuring tegengaan.

Verschillende soorten gietvloeren

Misschien wist je het nog niet, maar er zijn verschillende soorten gietvloeren. Zo is er de kunststof gietvloer en de beton gietvloer. Verder kun je kiezen voor een gietvloer die helemaal egaal is of een gietvloer met steentjes of grind erin. Wat voor jou de beste keuze is hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en de ruimte waarin je de gietvloer wilt gaan leggen.

Zelf je gietvloer leggen

Een specialist weet natuurlijk beter hoe hij de gietvloer moet leggen, maar je kunt er toch voor kiezen om het zelf te doen. Dit bespaart je uiteraard veel kosten. Als je een gietvloer zelf gaat leggen, moet je er altijd goed aan denken dat de ondergrond egaal is. Anders zie je dit uiteindelijk namelijk terug in de vloer. Leg de gietvloer ook alleen als de ondergrond niet te koud is, want anders duurt het uitharden nog langer.

Close