Geschreven door 6:55 pm Onderhoud

5 Tips voor een ultiem schoon huis

Schoonmaken, het is voor de meeste mensen niet de favoriete bezigheid. Maar een schoon huis betekent een leefbaar huis. Geen vieze luchtjes, geen aanslag en geen aangekoekte viezigheid op plekken waar je dat niet wilt.

Schoonmaken is belangrijk. Daarom helpt Woonlust je met vijf handige tips op weg om je huis makkelijk en effectief schoon te maken en ook te houden.

1. Schimmel in de badkamer? Liever niet

De badkamer is in de meeste huizen de meest vochtige ruimte. Een vochtige ruimte trekt schimmel en andere aanslag aan. Daarom is de badkamer vaak ook de ruimte die de meeste aandacht nodig heeft bij het schoonmaken.

Schimmel kan snel groeien wanneer de badkamer vochtig is. Goed ventileren kan een hoop helpen, maar dat is niet altijd genoeg.

Druk schimmel snel de kop in met een actieve schimmelverwijderaar. Bijvoorbeeld de schimmelreiniger van HG.

Schimmel kan schadelijk zijn, met name zwarte schimmel. Snel schoonmaken is daarom belangrijk.

2. Veel kalk? Droog sanitair af

In sommige regio’s in Nederland zit er meer kalk in het water dan in andere regio’s. Kalkaanslag is een vervelende, harde witte laag die je met name op sanitair snel ziet, maar ook op tegels en de vloer.

Verwijder je kalkaanslag niet, dan kan het schade aanrichten.

Je kunt kalk tegengaan door natte objecten droog te maken. Maak bijvoorbeeld de douchekop droog na het douchen. Zo ontstaat er minder kalkaanslag en hoef je minder vaak te schrobben.

3. Vlekken op tapijt

Verse vlekken op tapijt kun je verbazingwekkend goed verwijderen met koolzuurhoudend water. Door dit op de vlek te gieten, trekt deze vaak grotendeels uit het tapijt. De vlek moet daar wel vers voor zijn.

Bij hardnekkige vlekken kun je beter een goede vlekverwijderaar voor tapijt gebruiken. De vlekverwijderaars van HG zijn een goede optie.

4. Vaker schoonmaken betekent minder schoonmaken

Door regelmatig schoon te maken, hoef je niet keer op keer een grote schoonmaak te houden om alles schoon te krijgen.

Maak het fornuis schoon na gebruik, neem sanitair regelmatig af, haal vlekken direct weg en zorg voor voldoende ventilatie.

Door regelmatig schoon te maken, heb je op de lange termijn juist minder werk te doen.

5. Vieze luchtjes. Waar zit het?

Vieze luchtjes in huis zijn soms moeilijk op te sporen. Er zijn tal van mogelijke oorzaken van een vieze geur in huis. Ventileren kan helpen, maar haalt soms niet de oorzaak weg.

Zaken om te controleren zijn bijvoorbeeld:

  • Oude was
  • Rubbertjes van koelkast
  • Resten in oven
  • Aanslag onderop prullenbank
  • Stof onder meubilair
  • Etensresten
  • Drinkresten

Close