Geschreven door 6:30 pm Featured, Woonkamer

Gietvloer vs. PVC vloer

gietvloer

Je bent je woning aan het renoveren en nu wil je graag ook een nieuwe vloer leggen. Inmiddels heb je al een beetje bekeken wat voor vloeren er allemaal zijn. Je twijfelt nu alleen nog tussen een gietvloer en een PVC vloer. Waar kun je nu eigenlijk het beste voor kiezen? Hier kun je meer lezen over de voor- en nadelen van beide soorten vloeren en we leggen je uit hoe jij een goede keuze kunt maken.

Voor- en nadelen van een gietvloer

Een gietvloer wordt veel gebruikt in bedrijfspanden. Dat is ook niet vreemd, want dit soort vloeren kunnen veel hebben en gaan lang mee. Ook geven ze een ruimte een tijdloze en toch moderne look. Gietvloeren zijn ook waterdicht en daarom is het een goede keuze voor de badkamer of de keuken. Een gietvloer van https://www.gietvloerprijzen.nl/ is ook zeer eenvoudig schoon te maken en makkelijk te onderhouden.

Helaas heeft een gietvloer ook een aantal nadelen. Zo is het niet goed bestand tegen krassen en het kan op den duur gaan verkleuren als het zonlicht er veel op schijnt. Hier kun je gelukkig wel iets tegen doen: toplagen aanbrengen die krassen en verkleuring tegengaan. Ook zijn er niet veel goedkope gietvloeren en daarom ben je dus vaak wel relatief wat duurder uit.

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Het lijkt wel alsof PVC vloeren steeds meer in populariteit toenemen. Net als gietvloeren zijn ze ook waterdicht, ook al is het voor de levensduur van de vloer wel beter dat er geen laag water op blijft staan. Je kunt dus zeker een PVC vloer in je badkamer leggen, maar beter niet in het douchegedeelte. Verder hebben PVC vloeren een lange levensduur en je hoeft ze vrijwel niet te onderhouden of schoon te maken. Daarbij zijn PVC vloeren in allerlei kleuren en met veel verschillende dessins te verkrijgen.

Een nadeel van een PVC vloer is dat er redelijk snel krassen op komen. Hier moet je dus rekening mee houden. Zorg er dus voor dat je dopjes op je meubelpoten plaatst.

Kun je het beste kiezen voor een gietvloer of voor PVC?

Of je beter kunt kiezen voor een gietvloer of voor PVC, hangt geheel af van jouw persoonlijke voorkeuren. In principe hebben de vloeren bijna dezelfde voordelen. Als je echter niet vier tot zeven dagen kunt wachten voordat een gietvloer is gedroogd, kun je beter kiezen voor PVC. Ben je bang dat je vloer snel krassen krijgt? Dan is het weer beter om te kiezen voor een gietvloer. Denk bij het maken van je keuze ook na over wat jij mooi vindt.

Close