Geschreven door 9:08 am Verbouwen

Alles dat je moet weten over de PVC-vloer: strak, duurzaam en stijlvol

PVC-vloeren zijn kunsstof vloeren die steeds meer aan populariteit winnen in Nederland. Met een goede reden, want deze onderhoudsarme vloeren ogen natuurlijk, gaan lang mee, zijn makkelijk schoon te houden en tegelijkertijd ook nog eens stijlvol.

Maar wat is een PVC-vloer eigenlijk, hoe wordt een PVC-vloer gelegd en waar moet ik op letten bij de aanschaf van een PVC-vloer?

Woonlust geeft een introductie over de meest duurzame, stijlvolle vloeren van het moment.

Wat is een PVC-vloer?

Een PVC-vloer is een kunststof vloer die meestal natuurlijk oogt. PVC staat voor polyvinylchloride en is een goedkoop kunststof dat een goed alternatief vormt voor bijvoorbeeld een tegelvloer of houten vloer.

PVC is erg sterk en gaat lang mee. Er is weinig onderhoud nodig om een PVC-vloer in goede staat te houden en vocht trekt niet snel in dit type vloer.

In combinatie met het feit dat een PVC-vloer natuurlijk kan ogen, bijvoorbeeld een houtmotief of stenen motief, is het een zeer geschikte optie in woningen.

Een PVC-vloer leggen

Grofweg zijn er twee vormen van een PVC-vloer: een PVC-vloer die direct op de ondergrond geplakt wordt of een vloer die een onderlaag heeft. Met een ondervloer wordt vaak gesproken van klik-PVC.

Vergelijkbaar met laminaat wordt deze vloer met een onderlaag gelegd. Een PVC-vloer kan ook direct op de ondervloer geplakt worden.

Beide vormen zijn geschikt voor vloerverwarming, maar over het algemeen heeft een plakvloer de voorkeur. De vloer ligt simpelweg dichter bij de ondervloer, waardoor de vloerverwarming beter voelbaar is en je dus minder stookkosten hebt.

PVC-vloer laten leggen

Het leggen van een PVC-vloer vraagt om enige expertise. Daarom is het verstandig om deze vloer te laten leggen door professionals. Niet alleen weet je zo zeker dat het goed gaat, ook gaat het nauwkeuriger. Met name bij afwijkende vormen in de woning (denk aan ronde vormen of kleine hoekjes), is dat erg prettig.

Meestal inspecteert het bedrijf eerst de beoogde ruimte voor de PVC-vloer. Er wordt gekeken of er voorwerk nodig is (bijvoorbeeld het verwijderen van de huidige vloer of lijmresten) en waar andere knelpunten zitten.

Afhankelijk van je keuze, moet je zelf ervoor zorgen dat de vloer zo veel mogelijk klaar is om PVC te laten leggen.

Een PVC-vloer is niet goedkoop, maar het duurzame karakter zorgt ervoor dat je op de lange termijn geld bespaart met de vloer. Het is verstandig om een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven.

Prijzen kunnen uiteenlopen en door meerdere offertes aan te vragen krijg je een beter idee van de kosten.

Close