Geschreven door 4:24 pm Uitgelicht, Verbouwen

Alles wat je moet weten over gietvloeren

gietvloer

Je denkt erover om een gietvloer aan te leggen in een van de kamers in woning. Maar wat zijn hier nu eigenlijk de voor- en nadelen van en waar moet je op letten bij het kiezen en leggen van een gietvloer? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over gietvloeren.

Wanneer een gietvloer ideaal is

Een groot voordeel van een gietvloer is dat het zeer stevig materiaal is en daarom ook lang meegaat. Als je een nieuwe vloer wilt leggen in je badkamer, toilet of keuken, is een gietvloer Rotterdam ook altijd een goede keuze. Gietvloeren zijn namelijk waterdicht. Ze geven de ruimte ook een tijdloze uitstraling, waardoor je niet over een aantal jaar weer een nieuwe vloer hoeft te leggen. Daarnaast zijn deze vloeren ook heel makkelijk schoon te houden.

Nadelen waar je rekening mee moet houden

Helaas heeft een gietvloer ook een aantal nadelen. Zo is het materiaal zelf meestal niet goed bestand tegen de zon en tegen krassen. Gelukkig kun je dit tegengaan door een krasbestendige toplaag aan te brengen en een toplaag die verkleuring tegengaat. Verder kan een gietvloer snel vies ogen, maar dit gelukkig kun je het vuil er snel en makkelijk afhalen. Een laatste nadeel van een gietvloer is dat de aanbrengtijd vier dagen tot een week is. In dit tijd kun je niets doen in desbetreffende ruimte, omdat de lagen moeten drogen.

Hoe kies je de juiste gietvloer?

Bij het kopen van een gietvloer bij gietvloer.net kun je kiezen uit verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonlook, epoxy en polyurethaan gietvloeren. Ook kun je ervoor kiezen om de gietvloer te combineren met bijvoorbeeld steentjes, waardoor je een ander effect krijgt. Bepaal voor jezelf wat je mooi vindt en wat mooi zal staan in de ruimte waarin je het gaat leggen. Kies in ieder geval altijd voor kwaliteit. Zodat je ook zeker weet dat de vloer lang meegaat.

Hier moet je op letten bij het leggen van een gietvloer

Het is eigenlijk altijd aan te raden om een gietvloer te laten leggen door een specialist. Wil je toch graag zelf een gietvloer leggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is in ieder geval van belang dat de ondervloer helemaal vlak en stabiel is. Zorg er ook voor dat de ondervloer niet te koud is, want dan duurt het langer voordat de gietvloer helemaal gedroogd is. Laat ook elke laag eerst goed drogen voordat je met de volgende laag begint.

Close