Geschreven door 12:39 pm Featured, Planten

De magie van bloembollen

Wat is het toch altijd weer genieten geblazen met de komst van het voorjaar! Met helende zonneschijn, kleurrijke bloesem en betoverend vogelgezang geeft de sprankelende lente ons ieder jaar weer de kracht om te leven. 

Het weer wordt warmer en de dagen zowel langer als lichter. Jonge pluizenbollen als kuikens en lammeren worden geboren en de dieren keren terug om te eten en lokale flora te bestuiven. Bomen groeien hun bladeren weer vol en groen, planten beginnen met bloeien en wij mensen mogen onze handen weer in onze tuin zetten.

Over de tuin gesproken, waar begin jij met toveren?

Waar de contouren van je tuin vaak al zijn gevormd, wacht de invulling nog met smart op jouw creativiteit. Middels creatieve tuindecoraties en landschapsarchitectuur maak jij van je lentetuin een mini keukenhof. De creatie van bedpatronen met bollen doet denken aan het spelen met draad en textiel. Je kunt het zo gek nog niet bedenken!

Wil jij jouw grond etaleren tot een waar kunstwerk? Zet dan je handtekening met twee soorten bloembollen: de Begonia en Agapanthus.

Begonia

Om voor een vrolijke en kleurrijke noot in jouw kleine hemel op aarde te zorgen, mogen Begonia’s niet ontbreken. Met haar bijzonder gekleurde bloemen – dubbel of enkelbloemig, gepaard met een prachtig blad – vormt de Begonia een echte eyecatcher. 

Deze ouderwetse, populaire en prachtig bloeiende zomerbloem is niet moeilijk te verzorgen, maar houdt van aandacht. Plaats haar op een warme beschutte plek waar zij met anderen kan genieten van indirect zonlicht van de ochtend- of avondzon. 

Door haar roots uit subtropische gebieden als Azië, Afrika en Amerika verlangt zij verder nog naar veel vocht en warmte. Zolang je haar dus niet laat uitdrogen, toont zij zich jouw beste vriendin.

Agapanthus

Als jij een paradijs voor bijen en vlinders voor ogen hebt, dan doe jij er goed aan om de wonderschone Agapanthus (Afrikaanse Lelie) bloemen te planten. Beide insecten worden met uitsterven bedreigd en kunnen jouw hulp goed gebruiken. 

Bovendien zul jij zelf ook veel geluk ervaren aan deze bijzondere exotische tuinplant, die ook wel liefdesbloem wordt genoemd. Met haar prachtige bolvormige bloemen en glanzende lange diepgroene bladeren – die mooi over paden vallen – vormt zij een persoonlijkheid om rekening mee te houden. 

De zonminnende Agapanthus is een versterking uit Zuid Afrika en heeft veel licht en warmte nodig. Biedt haar een zonnige plek in jouw tuin en je zult er nog heel lang plezierig gezelschap van ervaren.

Close