Geschreven door 6:48 pm Featured, Verbouwen, Wonen

Tapijt, laminaat of toch een gietvloer?

Je wilt een kamer een totaal andere uitstraling geven met een nieuwe vloer of de vloer is nodig aan vervanging toe. Nu weet je alleen niet of je beter kunt kiezen voor tapijt, laminaat of een gietvloer. In dit artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe je de juiste keuze maakt.

Stap 1: Kijk in welk soort ruimte je de vloer wilt leggen

Om te bepalen of tapijt, laminaat of een coatingvloer de beste keuze is, is het allereerst belangrijk om te kijken naar de ruimte waarin je de vloer wilt gaan leggen. Als je de vloer in een toilet, badkamer of keuken wilt leggen, is het sowieso altijd beter om te kiezen voor een gietvloer. Dit is namelijk de enige van de drie die waterbestendig is. Voor een slaapkamer wordt nog vaak voor tapijt gekozen. In de woonkamer leggen we vaak echter liever een vloer die makkelijker schoon te maken is, zoals laminaat.

Stap 2: Bepaal de stijl van de kamer

Misschien heeft de kamer al een bepaalde stijl, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de kamer helemaal gaat renoveren of herinrichten. In dat laatste geval is het belangrijk om eerst de stijl van de kamer te bepalen. Als je een duidelijke stijl aanhoudt, past straks alles mooi bij elkaar en vormt het één geheel. De vloer moet hier dan natuurlijk ook bij passen. Bij een moderne stijl kun je het beste kiezen voor laminaat of een gietvloer van gietvloer-gietvloeren.nl. Tapijt staat bij elke stijl eigenlijk wel mooi, zolang je hierbij het juiste dessin uitkiest.

Stap 3: Check de eigenschappen

Elk soort vloer heeft zo zijn eigen eigenschappen. Zo is tapijt lastiger schoon te maken, maar het voelt wel lekker zacht en comfortabel aan. Ook dempt het het geluid goed. Laminaat en gietvloeren dempen het geluid niet goed, maar zijn weer makkelijker schoon te maken. Laminaat is echter niet makkelijk te herstellen als het beschadigd raakt. Daarentegen duurt het leggen van een gietvloer weer een stuk langer. Bepaal voor jezelf welke eigenschappen jij belangrijk vindt en kies aan de hand daarvan een vloer uit die bij je past.

Stap 4: Kijk naar je budget

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar het budget dat je hebt. Laminaat is bij uitstek het meest goedkope soort van de drie. Als je een klein budget hebt, is dit dus het meest ideaal. De prijzen van tapijt en gietvloeren zijn ongeveer gelijk, ook al kun je soms net wat goedkoper uitzijn met een tapijtvloer. 

Close