Geschreven door 12:18 pm Onderhoud

Ontdek wat jij kan doen om je huis duurzaam te maken

Woningen die niet meer zijn aangesloten op aardgas, Hoe ziet dat er voor ons uit in de toekomst? En wat kunnen we nu alvast doen om er rekening mee te houden. Dit leggen we je graag uit.

Je woning energieneutraal en aardgas vrij maken om C02- uitstoot terug te dringen, dat willen we in de toekomst bereiken. Maar wat we voor nu kunnen doen, is het volgende:

Maak verstandig gebruik van de energie

Neem energiebesparende maatregelen in huis en kies voor onuitputtelijke energiebronnen. Heel simpel gezegd; probeer je energieverbruik te beperken tot het minimale.

Net als bij het douchen, maak gebruik van een douche timer. Hiermee kan je nog steeds prima douchen maar voorkom je dat je er uren onder blijft staan om maar te relaxen. Je spaart dus water, geld en tijd.

Verminder het afval gebruik

Recycle en hergebruik de producten die je in huis hebt, gooi het niet meteen weg. Op deze manier stimuleren we het gebruik van tweedehandse producten.

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar probeer er in grote mate rekening mee te houden. Het kan ook helpen om bewust minder te consumeren, voorzie jezelf in de basisbehoeften.

Dit levert uiteindelijk meer geluk, geld en ruimte op.

Haal groen in huis en de tuin

Met een boom in de tuin krijg je in de zomer meer verkoeling in huis. De bladeren en bomen houden de zon tegen, zorgen voor schaduw en daardoor ook een minder heet huis.

Tijdens de winter laat de zon wel door, dus dat is ideaal. Een boom is niet alleen maar praktisch, het zorgt ook voor sfeer, natuur en kleur die je vanaf de woonkamer al kan bewonderen.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, dan kies je voor een waardestijging van je eigen woning. Met deze duurzame groene stroom bespaar je geld bij je energie leverancier.

En het mooie is, de groene stroom is altijd beschikbaar of het nu regent of niet. Wel duurt het een aantal jaren voordat je het hebt terugverdiend, zie het als een investering.

Let bij de aanschaf op de kwaliteit, het opwekkingsvermogen en het rendement. Ga voor een duurzaam leven en denk meer aan het milieu.

Close