Geschreven door 12:00 pm Slaapkamer, Uitgelicht

Kleine studentenkamer? Zo zorg je toch voor een perfecte inrichting

Heb je een kleine studentenkamer, dan vraagt het wat creativiteit om toch een leuke inrichting te krijgen. Hoe kleiner de kamer, hoe lastiger het is om er nog iets van te maken.

Maar niet getreurd, want je staat niet alleen! Ook in de kleinste ruimtes kun je nog dingen doen die zorgen voor een gezellige en huiselijke kamer. Woonlust helpt je op weg met een paar handige tips voor een kleine studentenkamer.

1. Hoogslaper

Met een hoogslaper creëer je veel extra ruimte in een kleine kamer. Onder de hoogslaper kun je bijvoorbeeld een bank of bureau plaatsen, waar je anders misschien geen ruimte voor had.

Geen zorgen, een hoogslaper is niet alleen voor kleine kinderen. Er zijn ook tweepersoonshoogslapers die ideaal zijn voor in een kleine studentenkamer.

2. Creatief met planken

Door creatief te zijn met planken aan de muur kun je niet alleen meer kwijt, maar ook sfeer creëren. Een goed idee is om verschillende kleine plankjes op te hangen op verschillende hoogtes.

Hiermee creëer je een speels uiterlijk, dat stijlvol is en bovendien praktisch. Ideaal bovendien om planten in je kamer te hebben, zonder dat het te veel ruimte inneemt.

3. Lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken kun je een kleine kamer groter laten lijken. Hoewel donkere kleuren sfeervol zijn, maken ze de kamer ook kleiner.

Het is daarom beter om warme kleuren terug te laten komen in details, maar de muren een lichte kleur te geven.

4. Bureau met inham

Een bureau met een inham bespaart ruimte, doordat de stoel onder het bureau past en dus niet uitsteekt. Hoewel je enigszins inlevert op je bureauruimte, bewaar je meer beweegruimte voor in de kamer zelf.

5. Bergruimte onder het bed

Geen hoogslaper? Kies dan wel voor een bed met een open onderzijde. Hier kun je kratten opbergen waar je veel spullen in kwijt kunt.

In een kleine slaapkamer is het beter om dus niet te kiezen voor een bed met een solide onderkant.

6. Hoge lampen

In een kleine kamer moet je kritisch omgaan met wat je er wel en niet in zet. Toch is het gezellig om meer verlichting te hebben dan alleen het plafondlicht.

Een hoge lamp past hier goed bij. Deze neemt nauwelijks ruimte in, maar creëert wel veel sfeer. Kies bij voorkeur voor een lamp met warme kleuren om de studentenkamer gezellig te houden.

7. Televisie aan de muur

Heb je een televisie, probeer deze dan aan de muur te bevestigen. Er zijn diverse steunbeugels die geschikt zijn voor verschillende televisies.

Je hoeft zo niet een televisiemeubel kwijt in de kamer. Bovendien oogt een hangende televisie stijlvoller. Probeer natuurlijk wel de kabels netjes af te werken, eventueel met een plastic of houten lijstje.

Close