Geschreven door 11:51 am Onderhoud, Uitgelicht, Wonen

Vieze geuren uit je huis verwijderen: onze 6 beste tips

Vieze geurtjes in je huis: iedereen heeft er wel eens last van. Soms hangen ze al zo lang rond, dat je het zelf niet meer merkt. Totdat iemand je erop wijst. Vervelend en misschien zelfs een beetje pijnlijk.

De grote vraag is: waar komen die geurtjes vandaan? Het aanpakken van de oorzaak is natuurlijk het belangrijkste, maar soms makkelijker gezegd dan gedaan.

De volgende 6 tips van Woonlust kunnen je helpen om af te rekenen met vieze geuren in je huis.

1. Loop je houdbare eten na

Soms komt een geur van een voedselproduct dat je al even over het hoofd hebt gezien. Ja, ook oud brood kan soms een vieze geur veroorzaken.

Het is misschien sowieso het eerste dat je checkt, maar doe toch nog eens een uitgebreide check van al het eten dat je in huis hebt. Misschien is er toch iets dat je niet eerder had opgemerkt.

2. Maak ook onder apparaten schoon

Met name in de keuken kan er nog wel eens wat eten onder of achter een apparaat terecht komen.

Blijft het lang genoeg liggen, dan kunnen ook kleine dingetjes gaan stinken. Haal daarom een keer je apparaten weg en maak alles grondig schoon. Vaak doet dit wonderen.

3. Stof, stof en nog eens stof

Ga verder dan stofzuigen: ook stof op randen, een vensterbank, achter de televisie of onder de bank kan leiden tot een muffe geur.

Zeker als je hier niet of nauwelijks schoonmaakt, kan het zo maar zijn dat de vieze, muffe geur hier vandaan komt.

4. Aanslag badkamer

Heb je een badkamer zonder ramen of een gebrekkige ventilatie, dan kan de vochtige omgeving leiden tot groei van schimmel en andere aanslag.

Niet altijd is deze direct zichtbaar, maar de geur laat zich wel zien. Maak de badkamer heel grondig schoon en sla hierbij ook de afvoer niet over. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel weer een frisse badkamer.

Check ook ons artikel over een te hoge luchtvochtigheid in huis: een grote veroorzaken van vieze geuren in huis.

5. Koelkast met geurtjes? Citroen!

Ook als je de koelkast al helemaal hebt schoongemaakt en een eventuele dader hebt weggehaald, kan de keuken nog lange tijd stinken.

Dit komt doordat de stinkende geurdeeltjes in de lucht zitten. De koelkast lang open laten staan is geen optie, dus wat zit er dan op?

Een effectieve manier om de koelkast fris te laten ruiken is het uithollen van een citroen en deze te vullen met wat zout. Leg deze in de koelkast. De citroen geeft de koelkast een frisse geur, terwijl het zout de vieze geurtjes langzaam opneemt. Na een dag ruikt je koelkast als nieuw!

6. Stof reinigen

Helaas kan een nare geur ook in stoffen trekken, zoals een bank of een tapijt of kleed. Dat zijn stoffen die je niet heel makkelijk schoon kunt krijgen.

Koop daarom een speciale stofreiniger en behandel de stoffen gedurende een dag ermee. In veel gevallen merk je dat een muffe of vieze geur in huis hierdoor grotendeels verdwijnt.

Close