Geschreven door 12:09 pm Slaapkamer, Uitgelicht

Op 10 manieren meer sfeer in de slaapkamer

De slaapkamer is voor velen de meest persoonlijke en intieme ruimte van het huis. Het is de kamer waar je volledig tot rust moet komen, je veilig voelt en je thuisvoelt. Om dat te bereiken moet een slaapkamer sfeervol zijn.

Dat is natuurlijk een subjectief iets, omdat smaken verschillen, maar met de volgende 10 tips van Woonlust kan je de sfeer in de slaapkamer sowieso verbeteren.

1. Warme kleuren

Warme kleuren zorgen over het algemeen voor meer sfeer en knusheid in een ruimte. Een nadeel van warme kleuren is dat ze er ook voor zorgen dat een ruimte wat kleiner lijkt, maar met een slaapkamer is dit over het algemeen niet zo’n probleem.

Een warme kleur hoeft niet perse rood of een roodtint te zijn. Je kunt ook kiezen voor andere kleuren, zolang ze maar aan de donkere kant van het spectrum zitten.

2. Kleine lampen

Een grote plafondlamp is soms handig, maar zorgt niet voor veel sfeer. Kies in een slaapkamer liever voor meerdere kleine lampjes.

Let er daarbij op dat het licht niet direct in je ogen schijnt. Kies bovendien het juiste type lamp: één met warme tinten.

3. Krakend dekbed

Er gaat niets boven een krakend dekbed. Veel mensen associëren dit direct met een “vers” bed. Zeker in de winter is het heerlijk om in een bed te stappen met een groot, krakend dekbed. Goed voor je rust, goed voor de sfeer.

4. Kleine planten

Grote planten staan mooi in een grotere ruimte, zoals de woonkamer. In de slaapkamer passen kleine plantjes vaak juist mooier.

Een kleine plant sluit aan op een prettige, intieme sfeer die goed past bij de slaapkamer. Tips voor planten nodig? Check ook ons artikel over eenvoudige kamperplanten.

5. Intiem hoekje

Heb je een hoek of deel van de slaapkamer waar je nog niet echt iets hebt staan of iets mee doet? Probeer dan een intiem hoekje te creëren.

Heb je wat meer ruimte, dan kan je er een luie stoel met een leeslamp zetten. Heb je minder ruimte, dan kun je de hoek ook volgooien met kussens waar je ’s avonds lekker in kunt relaxen.

6. Ronde vormen

Ronde vormen worden vaak geassocieerd met zachtheid en gezelligheid. In een slaapkamer, waar je bijvoorbeeld met het bed, de kast en een nachtkastje al veel hoekige vormen hebt, ontbreekt het nog wel eens aan ronde vormen.

Je kunt ronde vormen op diverse manieren toevoegen: in kussens, het patroon op je dekbed of kleine accessoires.

7. Metalen rooster aan de muur

Een metalen rooster aan de muur is de ideale plek om foto’s en kaarten op te hangen. Metaal klinkt misschien niet gezellig, maar met een donkere kleur kan het goed passen in een knusse slaapkamer.

Je kunt hieraan met haakje of knijpers foto’s en kaarten ophangen. Zo geef je een persoonlijke touch aan je slaapkamer.

8. Hoogpolig kleed

Een hoogpolig kleed is een kleed met hoge “haren”. In bijvoorbeeld een woonkamer is dit niet altijd praktisch, omdat het lastiger schoon te maken is.

In de slaapkamer past het echter perfect. Het kleed voelt erg warm aan en is prettig voor blote voeten. Bovendien straalt het knusheid uit. Het enige dat bijna nog ontbreekt is een warme haard!

Close