Geschreven door 3:17 pm Planten, Tuin

Bespaartips voor het aanleggen van je nieuwe tuin

tuin

Je verwacht misschien dat het aanleggen of opknappen van je tuin flink wat geld gaat kosten. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Gebruik de bespaartips in dit artikel, zodat je ook met een klein budget kunt genieten van een mooie nieuwe tuin.

Kies voor een eenvoudige tuin

Wanneer je niet zoveel te besteden hebt en een goedkope tuin wil aanleggen kun je het beste kiezen voor een eenvoudige tuin zonder luxe extra’s. Elementen zoals een vijver, vlonder of terrasoverkapping zijn natuurlijk heel mooi, maar ze zijn ook behoorlijk aan de prijs. Bovendien hebben dit soort elementen vaak ook nog het nodige onderhoud nodig, waardoor je dus in de toekomst ook nog eens extra kosten maakt.

Hergebruik oude materialen

Materialen uit je oude tuin kunnen vaak nog prima hergebruikt worden. Zo kun je oude bestrating vaak schoonmaken en omdraaien, waardoor deze nog goed gebruikt kan worden voor je nieuwe tuin. En wat dacht je van zaken zoals planten, struiken of het hout van een oude schutting? Ook die kun je misschien hergebruiken om wat kosten te besparen.

Tweedehands materialen

Net zoals het hergebruiken van oude materialen kun je ook kijken of je misschien via Marktplaats tweedehands materialen kunt vinden. Verkopers zijn vaak al blij dat je dit bij ze komt ophalen zodat ze het zelf niet hoeven af te voeren, dus dit is een mooie manier om goedkoop of zelfs gratis aan wat materialen voor je nieuwe tuin te komen.

Bespaar op je planten

Er zit vaak een aanzienlijk prijsverschil tussen verschillende soorten beplanting, dus door hier een beetje op te letten kun je behoorlijk wat geld besparen. Daarnaast zijn jonge planten ook een stuk goedkoper dan volgroeide planten, dus het is ook een goed idee om jonge planten aan te schaffen. Je moet dan wel even wachten tot ze volgroeid zijn in je eigen tuin, maar het scheelt ook flink in je portemonnee. 

Help zelf mee

Sommige werkzaamheden kun je misschien niet zelf, en daar zul je dus iemand voor in moeten huren. Maar over het algemeen zitten de meeste kosten in het uurloon van degene die je voor het werk inhuurt, dus wanneer je zelf meehelpt zijn ze minder lang bezig en zal het dus ook minder kosten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zware en tijdrovende klussen zoals je tuin leeghalen of een trampoline ingraven zelf te doen. Door een weekend je handen uit de mouwen te steken kun je al snel honderden euro’s besparen.

Close