Geschreven door 9:03 pm Uitgelicht, Wonen, Woonkamer

Het inrichten van je huurwoning: tips

Het inrichten van een huis is erg belangrijk om van je huis een thuis te maken. Als je in een huurhuis woont, dan kunnen er restricties zitten aan hoe je het huis mag inrichten. Het inrichten van een huurhuis kan worden beperkt door worden door de regels in het huurcontract. Veel huisbazen willen niet dat de muren worden geverfd en willen geen blijvende aanpassingen zien in het huis. Dit kan de waarde van het huis verlagen. Deze veelvoorkomende regels kunnen een barrière vormen voor het inrichten van je huurhuis. In dit artikel worden verschillende tips belicht die het inrichten van jouw huurhuis makkelijker maken.

Ten eerste het grootste oppervlakte: de muren. De muren vormen samen met de vloer de basis van een inrichting. De muren en wat je erop plakt of eraan hangt zijn belangrijk voor de sfeer. Een grote ruimte kan worden opgebroken door mooie kunst of foto’s aan de muur. Een likje verf of behang fleurt een wand ook op. Helaas is dit niet altijd mogelijk bij huurhuizen. Veel huisbazen willen geen spijkergaten in de muur. Om toch decoratie op te hangen kun je gebruik maken van zelfklevende strips. Deze bevestig je op de muren en hieraan kan je wanddecoratie ophangen. Deze strips kun je na afloop zonder beschadiging verwijderen.

Een ander groot oppervlak is de vloer. Als er een vloer in je huis ligt die niet naar je smaak is, kan dit een pijnpunt worden. Vloeren vervangen is duur, en deze investering is niet altijd toegestaan en als het wel toegestaan is, dan is het vaak niet het geld waard in een huurhuis. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mooie, maar vooral ook grote tapijten en kleden te vinden. Als je goed zoekt kan je misschien wel een tapijt vinden waarmee je het grootste deel van een vloer kan verbergen als je de vloer niet mooi vindt. Tapijt zorgt bovendien altijd voor een gezellig en huiselijk gevoel.

vloer

Als je veel nieuwe, grote meubelen zoekt voor je nieuwe huurwoning, dan kan je terecht bij de kringloop. Hier kan je vaak goede deals vinden voor meubelen die nieuw erg duur kunnen zijn, zoals een bank of een eettafel. Ook kleinere accessoires ter decoratie kun je voor een leuke prijs scoren in de kringloopwinkel. Als je bijvoorbeeld een huurwoning in Tilburg hebt gevonden, dan kun je googelen op ‘kringloopwinkel Tilburg’ en dan zul je zien waar bij jou in de buurt kringlopen zijn. Als je grote meubels wil kopen dan is het wel handig als de kringloop bij je in de buurt is gevestigd.

Huurhuizen moeten vaak in oorspronkelijke staat worden ingeleverd bij het vertrekken van de bewoners, dus denk goed na bij het maken van grote veranderingen in de basis of deze later terug te draaien zijn zonder beschadigingen. Als er beschadigingen zijn aan het huis nadat je de sleutels hebt ingeleverd, kan dat zogen voor een nare rekening. Ook het opnieuw moeten verven of texen van muren en het plafond nadat je er een kleurtje aan hebt gegeven kan in rekening worden gebracht. Daarom is het bijvoorbeeld een goed idee om bij het uitzoeken van behang, te kiezen voor een zelfklevend exemplaar. Deze zijn vaak te verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven.

Met genoeg tips over de basis van het interieur, kan worden ingezoomd op details. Een probleem waar je tegen aan kan lopen bij het niks mogen bevestigen op muren, is dat je weinig verlichting kan ophangen. Verlichting is een grote sfeerbepaler in een woning en daarom is het belangrijk dat er genoeg lampen zijn. Als je geen lampen mag ophangen, zijn staande en vloerlampen een oplossing. Staande lampen zijn tegenwoordig hip en daarom kun je deze in allerlei maten, vormen en kleuren vinden.

lampen

 

Natuurlijk licht is nog belangrijker dan lampen. Als je in een woning woont met weinig daglicht, dan kan dit grote gevolgen hebben voor je humeur. Als je optimaal gebruik wil maken van het natuurlijk licht dat jouw huis binnenkomt, dan is het toevoegen van spiegels een goed idee. Als er weinig natuurlijk licht in een kamer binnenkomt, dan kunnen spiegels het helpen reflecteren door de ruimte. Spiegels laten een ruimte ook groter lijken dan hij daadwerkelijk is.

Hopelijk helpen de genoemde tips je bij de inrichting van je huurhuis. Er zijn veel creatieve oplossingen te bedenken voor de inrichting die geen beschadigingen of permanente veranderingen achterlaten aan het huis en waarmee jij met een gerust hart kan inrichten. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over je borgsom en eventuele kosten wanneer je besluit te vertrekken.

Close